Zöldséges pizza

Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 200 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • fél kk. só
  • 100-130 ml langyos víz
  • 2 ek. olívaolaj

Feltét

  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g paradicsompüré
  • 70 g paprika
  • 100 g paradicsom
  • 20 g felszeletelt zöld olívabogyó
  • 100 g fehérjeszegény reszelt sajt, pl. Violife
  • bazsalikom, oregánó, só, bors

Elkészítése:

A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, és az élesztőt rászórjuk. A tál pereme mentén rászórjuk a sót és hozzáadjuk az olajat is. Víz hozzáadása mellett a tésztát kézi keverőgép segítségével bedagasztjuk. Miután a tésztát a tálból kiszedtük, a gyúródeszkán ismét átdolgozzuk.

Kb. egy órán át meleg helyen, kelesztjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk miközben az olívaolajat is, beledolgozzuk. Ha már a tészta az olajat teljesen felvette, kettéosztjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent sütőformába simítjuk, vagy kerekre formázzuk. Megkenjük olajjal, a paradicsompürét szétsimítjuk a tetején, majd a felszeletelt paprikát, paradicsomot és olívabogyókat is rátesszük.

Fűszerezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A sütő hőfoka: 200 ºC
Sütési idő: 30 perc

Variációk: rétegezhetünk rá hagymát, lilahagymát, cukkinit, padlizsánt, pattiszont, paradicsomot, stb.

 

Tápanyagtartalom

Az alapanyagok miatt kicsit különbözhet, ez egy átlagosan számolt érték.

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
100 g 495
68 1,6
95 12

 

zöldséges pizza

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás