Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 2 adaghoz
  • 75 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizs
  • 80 g kaliforniai paprika
  • 50 g vöröshagyma
  • 65 g paradicsom
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 10 g sűrített paradicsom
  • 30 ml zöldség alaplé
  • 50 g Violife alacsony fehérjetartalmú növényi sajt
  • 2 evőkanál alacsony fehérjetartalmú natúr joghurt
  • ¼ gerezd zúzott fokhagyma
  • oregánó
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A Loprofin rizst sóval, olajjal ellátott, forrásban lévő vízben megfőzzük.

A paprikát vékony csíkokra, a vöröshagymát vékony szeletekre, a paradicsomot apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rászórjuk a hagymát, a kaliforniai paprikát és folyamatosan keverve kb. 3 percig sütjük.

Sóval, borssal ízesítjük, majd rászórjuk a paradicsomot és további 2 percig dinszteljük. A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. A rizst leszűrjük, elkeverjük a sűrített paradicsommal és a zöldséglével.

A növényi sajtot apró kockára vágjuk és a rizzsel együtt a zöldségekhez adjuk, majd jól összekeverjük és a joghurtos öntettel leöntve tálaljuk.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 2 adag görög rizst kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 145,3 19,3 7,11
1 db (kb. 230 g) 334,19 44,39 16,3