Sütőtökkrémleves

Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók:

  • 400g sütőtök
  • 120g burgonya
  • 125g vöröshagyma
  • 5g fokhagyma
  • 15g vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db (20g) tyúkhúsleves kocka (Tesco)
  • 7g vaj a hőálló tál kikenéséhez
  • só, őrölt feketebors
  • 2dl Meggle 10%-os zsírtartalmú főzőtejszín

Elkészítése:

Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát és a sütőtököt. Egy nagyobb lábasban olvasszuk meg a vajat, tegyük bele a vöröshagymát, a burgonyát és a sütőtököt, gyakran kevergetve 5 percig pároljuk.
Adjuk hozzá a fokhagymát és öntsük fel 1liter vízzel, tegyük bele a leveskockát és forraljuk fel. Kevés sóval, borssal, ízesítve főzzük puhára, majd turmixoljuk össze.
Keverjük hozzá a tejszínt, majd forraljuk fel.
Tálalhatjuk pirított fokhagymás fenil-alanin szegény kenyérkockával, így még finomabb.
A kiszabott mennyiség alapján 4 adag levest kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100ml
71,5
56 1,3
3,5
14,9
1 adag (kb. 320ml)
288,8 179,2 4,2
11,2
47,7

sutotokkremleves

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás