Vegán brassói

Kiss Erika dietetikus receptje.

A Jackfruit állaga minden kétséget kizáróan nagyon emlékeztet a szaftos csirkehúsra. Gazdag ásványi anyagokban és rostokban, ugyanakkor alacsony a kalória- és fehérjetartalma. Natúr íze az articsókához hasonlít, néhány fűszerrel remek hamburger, ázsiai curry vagy apró pecsenye készíthető belőle.

Hozzávalók:

  • 250 g Jackfruit
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 csipet őrölt kömény
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

köretnek

  • 3-4 közepes burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Nyiss fel egy jackfruit konzervet és csöpögtesd le a darabokat, ha szükséges vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsd barnára a gyümölcsöt.
Ezután vedd alacsonyabb lángra és add hozzá a felkockázott hagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt és a pirospaprikát, ízlés szerint sózd, borsozd.
Fedő alatt párold az egészet legalább 20 percig. Ha nagyon száraznak találnád, pótold az elveszett vizet, hogy jó szaftos maradjon.
Süsd ki a felkockázott burgonyát, majd keverd össze a szaftos jackfruittal. Savanyúsággal tálaljuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összesen 867 386 10,2
109 52
100 g 142
64 1,7
18 8,5

 

vegán brassói

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás