Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 200 g brokkoli, friss, vagy fagyasztott mindkettő tökéletes
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma, vagy 4-5 levél medvehagyma
  • 200 g főtt Loprofin rizs
  • 2 adag
  • Loprofin tojáspótló por
  • elkeverve (1 adag: 10 g por + 40 ml víz)

  • 100 g fehérjeszegény zsemlemorzsa (pl. Fe-mini, Balviten, Bezgluten)
  • bors
Sütéshez
  • 1 liter olaj

Elkészítés

Megtisztítjuk a vöröshagymát és apró kockákra vágjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a fás részeket kivágjuk, és megfőzzük a tisztított és felkockázott sárgarépával együtt, ha mirelitte a brokkoli, akkor felengedjük. A Loprofin rizst megfőzzük, lecsepegtetjük.

A zöldségeket villával, vagy késes robotgéppel összetörjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, elkevert tojáspótló port, és a Loprofin rizst. Összekeverjük, és golyókat formázunk belőle. Megforgatjuk fehérjeszegény zsemlemorzsában, és forró olajban pár perc alatt megsütjük.

 

TIPP

Készítsünk hozzá friss salátát paradicsomból, paprikából, jégsalátából, melyet öntsünk le olíva olajjal és fűszerezzünk. Mártogassuk tzatziki mártással!

Vagy készítsünk hozzá amerikai káposztasalátát, azaz Cole Slaw-t.

Ha rántott „húst” is szeretnénk készteni, panírozzunk be (fehérjeszegény kenyérpor + tojáspótló por elkeverve vízzel + fehérjeszegény zsemlemorzsa) Loprofin virslit vagy kolbászt, illetve Loprofin húspogácsát. Kiegészítheti és változatosabbá teheti a főétkezéseket.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 192 39 0,8