Narancsos bögretészta édesítőszerrel

Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 120 g vaj
  • 200 g eritrit
  • 200 g Loprofin kenyérpor
  • 2 adag Loprofin tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
  • 2 db narancs reszelt héja
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl natúr joghurt
  • 50 g mazsola, vagy aszalt áfonya, vagy fehérjeszegény csokoládé

 
Elkészítése:

A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felvert és vízzel elkevert tojáspótló port. Utána a narancsok héját, a sütőport, a narancslevet és a joghurt, végül a fehérjeszegény Loprofin kenyérport, melybe beleforgatjuk a mazsolát, vagy áfonyát, vagy fehérjeszegény csokoládét, ki melyiket kedveli.

Az alján sütőpapírral fedett formába kanalazzuk, és 170°C-on egy órát sütjük tűpróbáig, azaz ha a süteménybe szúrt fogpiszkálót vagy hústűt úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragadt rá a tészta. Ekkor sült meg.
Sütőből kivéve rácsra borítjuk, majd pár perces pihenő után a formát levesszük róla, és néha megforgatva kihűtjük. Egy pohár kakaóval kínáljuk.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
100 g (cukorral készítve) 413
41 0,9
55 14
100 g (édesítőszerrel készítve) 267
41 0,9
34 14

 

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás