Zöldséges pizza paprikával és olívabogyóval

Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 200 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 kk. cukor
  • fél kk. só
  • 100 ml langyos víz
  • 3 ek. olívaolaj
  • 120 ml speciális - gyógyászati célra szánt - tejital
  • 1 kk. só

Rátét:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g paradicsompüré
  • 70 g paprika
  • 20 g felszeletelt zöld olívabogyó
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors

 
Elkészítése:

A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, és az élesztőt rászórjuk. A tál pereme mentén rászórjuk a sót és hozzáadjuk a cukrot is. Víz hozzáadása mellett a tésztát kézi keverőgép segítségével bedagasztjuk. Miután a tésztát a tálból kiszedtük, a gyúródeszkán ismét átdolgozzuk. Kb. egy órán át meleg helyen, kelesztjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk miközben az olívaolajat is, beledolgozzuk. Ha már a tészta az olajat teljesen felvette, kettéosztjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent sütőformába simítjuk, vagy kerekre formázzuk. Megkenjük olajjal, a paradicsompürét szétsimítjuk a tetején, majd a felszeletelt paprikát és olívabogyókat is rátesszük. Fűszerezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.

A sütő hőfoka: 220 ºC
Sütési idő: 30 perc

Variációk: rétegezhetünk rá hagymát, lilahagymát, cukkinit, padlizsánt, pattiszont, paradicsomot, stb.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
1 adag (fele mennyiség) 495
68 1,6
95 12

 

zöldséges pizza

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás