Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 400 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 100 g margarin
  • 100 g főtt burgonya
  • 30 ml tejföl (magas zsírtartalmú, 20 %-os)
  • 1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
  • 120 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tejital
  • 1 kávéskanál
A töltelékhez
  • 400 g főtt, vagy párolt a diétába beilleszthető zöldség összetörve kisebb darabokra
  • 100 ml alacsony fehérjetartalmú főzőtejszín, vagy alacsony fehérjetartalmú majonéz (pl. Heinz 0,9/100 g, Lomee light 0,2g/100 g, Lomee light 30 %-os zsírtartalmú 0,5g/100 g, stb.)
  • 30 ml olaj a megkenéshez

Elkészítés

A fehérjeszegény Loprofin kenyérporhoz hozzáadjuk az élesztőt, valamint a többi hozzávalót. Fokozatosan hozzáadjuk a fehérjeszegény tejet, majd ha a tésztánk teljesen egynemű, alaposan átgyúrjuk. Legalább fél órára félre tesszük keleszteni.

Ezután kisujjnyi vastag téglalap alakúra kinyújtjuk, és az összeállított zöldséges töltelékkel megkenjük. Feltekerjük, mint a bejglit, és éles késsel felszeleteljük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, sülés közben olajjal, vagy fehérjeszegény tejjel kenegetjük. Ha még gazdagabbá szeretnénk tenni, készítsünk hozzá sajtmártást Viofast növényi sajtból, és tálaljuk együtt.

Sütő hőfoka: 200 ºC
Sütési idő: 15-20 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 348 53 13
össes 3133 477 117