Zöldséges csiga, vagy pizzás csiga

Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 400 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 100 g margarin
  • 100 g főtt burgonya
  • 30 ml tejföl (magas zsírtartalmú, 20 %-os)
  • 1 db Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
  • 120 ml speciális - gyógyászati célra szánt - tejital
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 400 g főtt, vagy párolt a diétába beilleszthető zöldség összetörve kisebb darabokra
  • 100 ml alacsony fehérjetartalmú főzőtejszín, vagy alacsony fehérjetartalmú majonéz (pl. Heinz 0,9/100 g, Lomee light 0,2g/100 g, Lomee light 30 %-os zsírtartalmú 0,5g/100 g, stb.)
  • 30 ml olaj a megkenéshez

 
Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérporhoz hozzáadjuk az élesztőt, valamint a többi hozzávalót. Fokozatosan hozzáadjuk a Loprofin tejet, majd, ha a tésztánk teljesen egynemű, alaposan átgyúrjuk. Legalább fél órára félre tesszük keleszteni.
Ezután kisujjnyi vastag téglalap alakúra kinyújtjuk, és az összeállított zöldséges töltelékkel megkenjük. Feltekerjük, mint a bejglit, és éles késsel felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, sülés közben olajjal, vagy fehérjeszegény tejjel kenegetjük. Ha még gazdagabbá szeretnénk tenni, készítsünk hozzá sajtmártást Viofast növényi sajtból, és tálaljuk együtt.

A sütő hőfoka: 200 ºC
Sütési idő: 15-20 perc

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összes 3133
306 9,9
477 117
100 g 348
34 1,1
53 13

 

pizzás csiga

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás