Spagetti a la “mindent bele”

Kiss Erika dietetikus receptje.

Hányszor állunk a hűtőszekrény előtt és azon gondolkodunk mit is kellene főzni, gyorsan és abból, ami éppen otthon van. A következő recept a maradékfelhasználás elvén működik, amit éppen otthon találunk, pont jó lesz a receptbe!

Hozzávalók:

  • 300 g bármilyen friss vagy fagyasztott zöldség, akár zöldségmix
  • 100 g sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olaj
  • 1 tk. só
  • 1 mk. bors
  • 200 g fehérjeszegény főtt Loprofin tészta

Elkészítése:

A megtisztított zöldségeket (vagy fagyasztott zöldséget), és a fokhagymát késes robotgépben apróra őröljük. Majd felmelegített olajra öntjük, fűszerezzük, és félpuhára pároljuk.
A kifőzött Loprofin tésztt ráöntjük, elkeverjük alaposan, és ropogósra pirítjuk.
Ízesíthetjük szójaszósszal, a nagyobbak chilli öntettel, vagy akár curry pastával is.
Reszelt Violife sajttal tálaljuk.

Ötlet: Ha valaki inkább hidegen ennél, majonézes öntettel „nyakon” ötheti és salátaként is fogyasztható.

 

Tápanyagtartalom

Az alapanyagok miatt kicsit különbözhet, ez egy átlagosan számolt érték.

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
100 g 170
85 2,3
25 7,2

 

spagetti a la mindent bele

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás