Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 2 adag Loprofin tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
  • 50 ml speciális - gyógyászati célra szánt- tejpor vagy tejital
  • 100 ml kefir
  • olaj a sütéshez

 
Elkészítése:

1. Az élesztőt felfuttatjuk (langyos, cukrozott Loprofin tejben), majd a kefirrel elkeverjük.
2. A Loprofin kenyérporhoz hozzáadjuk a kefires élesztőt, a felvert tojáspótló port, a sót, és az egészet homogén tésztává gyúrjuk.
3. Kiolajozott folpack fóliában, gombócba gyúrva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.
4. Vizes kézzel kis gombócot formázunk, amit kézzel lángos formára kinyújtunk, és a forró olajban kisütjük.
5. A maradék tészta még 3-4 napig a hűtőben eláll zacskóban (de vigyázat megnő).
6. A mindkét oldalon megsült lángosokat ízlés szerint megkenjük zúzott fokhagymával, vagy vékonyan tejföllel, megszórjuk Violife sajttal.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összesen 2262
338 7,7
454 47
100 g 310
46 1,1
62 6,4

 

lángos

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás