Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
 

Örök sláger a zöldséges tészta. Gyorsan elkészíthető, finom, alacsony a fehérjetartalma, és ha néhány napig a hűtőben áll, melegítés után is nagyon finom. Azt ajánlom, a fehérjeszegény tésztát mindig frissen főzzük ki, ez tényleg csak pár perc, ellenben a szószból, amit ráöntünk, nyugodtan készíthetünk nagyobb adagot, és a hűtőben tárolhatjuk. Ennél a receptnél a kápia paprika, és az asztalt paradicsom nagyon jól kiegészíti egymást.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 1 zacskó Loprofin penne, vagy spagetti
  • 4 evőkanál olaj
  • 200 g kápia paprika
  • 100 g aszalt paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl fehérjeszegény tej
  • őrölt bors
  • 200 g Violife alacsony fehérjetartalmú növényi sajt

Elkészítés

A fehérjeszegény Loprofin pennét vagy spagettit, forró, lobogó enyhén sós, olajos vízben kifőzzük. Miután leszűrtük, az elkészített mártásra öntjük, összepároljuk és reszelt Violife sajttal tálaljuk.

A hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apró kockákra, vagy gyufaszálra vágott zöldségeket, megpároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Fűszerezzük bármilyen kedvelt fűszernövénnyel, akár frissel, akár őrölt verzióval, felhígítjuk alacsony fehérjetartalmú tejjel. Reszelt sajttal tálaljuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 138 17 7,3