Kápia paprikás, aszalt paradicsomos tészta

Kiss Erika dietetikus receptje.

Örök sláger a zöldséges tészta. Gyorsan elkészíthető, finom, alacsony a fehérjetartalma, és ha néhány napig a hűtőben áll, melegítés után is nagyon finom. Azt ajánlom, a fehérjeszegény tésztát mindig frissen főzzük ki, ez tényleg csak pár perc, ellenben a szószból, amit ráöntünk, nyugodtan készíthetünk nagyobb adagot, is a hűtőben tárolhatjuk! Ennél a receptnél a kápia paprika, és az asztalt paradicsom nagyon jól kiegészíti egymást.

Hozzávalók:

4 adaghoz:

  • 1 zacskó Loprofin penne, vagy spagetti
  • 4 ek. olaj
  • 200 g kápia paprika
  • 100 g aszalt paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl fehérjeszegény tej
  • őrölt bors
  • 200 g Violife alacsony fehérjetartalmú növényi sajt

 
Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin pennét vagy spagettit, forró, lobogó enyhén sós, olajos vízben kifőzzük. Miután leszűrtük, az elkészített mártásra öntjük, összepároljuk és reszelt Violife sajttal tálaljuk.
A hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apró kockákra, vagy gyufaszálra vágott zöldségeket, megpároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Fűszerezzük bármilyen kedvelt fűszernövénnyel, akár frissel, akár őrölt verzióval, felhígítjuk alacsony fehérjetartalmú tejjel. Reszelt sajttal tálaljuk.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
100 g 138
117,3 2,8
17 7,3

 

kápia paprikás aszalt paradicsomos tészta

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás