Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 250 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 100 g vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 60 g reszelt Violife natúr sajt
  • 1,5 dl hideg alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital, vagy ha van otthon, maradék húsleves lé
  • só ízlés szerint
  • fűszerek ízlés szerint: pl. fűszerpaprika attól szép piros lesz, vagy bors, citrombors

Elkészítés

Összekeverjük a fehérjeszegény Loprofin kenyérport a sütőporral, cukorral, sóval, egyéb fűszerekkel és a finomra reszelt fehérjeszegény Violife sajttal. Rámorzsoljuk a hideg vajat és a hideg alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt apránként hozzáadva összegyúrjuk.

Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval, négyzetekre vágjuk, vagy keksz formával kiszaggatjuk.

200°C-ra előmelegített sütőben sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 377 47 20