Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók:

  • 250g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 100g vaj
  • 1 tk. cukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 60g reszelt Violife natúr sajt
  • 1,5 dl hideg alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital, vagy ha van otthon, maradék húsleves lé
  • só ízlés szerint
  • fűszerek ízlés szerint: pl. fűszerpaprika attól szép piros lesz, vagy bors, citrombors

Elkészítése:

Összekeverjük a fehérjeszegény Loprofin kenyérport a sütőporral, cukorral, sóval, egyéb fűszerekkel és a finomra reszelt fehérjeszegény Violife sajttal. Rámorzsoljuk a hideg vajat és a hideg alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt apránként hozzáadva összegyúrjuk. Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval, négyzetekre vágjuk, vagy keksz formával kiszaggatjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
Energia
(kcal)
100 g 15 0,4
47
20
377

sajtos-keksz

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás