Olívabogyós-ajváros muffin

Gyüre Eszter dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 500 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 1 tasak szárított élesztő (mellékelve a Loprofin lisztkeverékhez)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 450 ml langyos, kézmeleg víz (nem forró!)
  • 230 g paradicsompüré
  • 100 g ajvár (csemege)
  • 1-2 teáskanál szárított fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 45 g zöld olívabogyó
  • 45 g fekete olívabogyó

 
Elkészítése:

A Loprofin lisztkeveréket egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, az olívaolajat és a vizet. Elektromos robotgép segítségével összekeverjük, majd hozzáadjuk az ajvárt, a fokhagymaport, a bazsalikomot és sót, ha szükséges.

Ezután oszlassuk el egyenletesen a keveréket a muffin formák között (legjobb, ha szilikon muffin sütő formát használunk). Tegyünk adagonként 1 evőkanál paradicsompürét a muffinok tetejére, majd erre pedig 1 db félbe vágott fekete olívabogyót és 1 db félbe vágott zöld olívabogyót, majd hagyjuk állni 10 percig. Addig melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, majd süssük őket kb. 25 percig, míg a tetejük kissé barna nem lesz.

A kiszabott mennyiség alapján 22 db muffint kapunk.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100 g
234,2
36,8 0,97
4,1
47,2
1 darab (kb. 44 g)
103
16,1 0,4
1,8
20,8

 

olívabogyós-ajváros muffin

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás