Juli mama sós kiflije

Hozzávalók:

  • 14 dkg Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 1 adag tojáspótló por
  • 1 evőkanál kefír (15g)
  • 1 evőkanál olaj (15g)
  • 2 evőkanál alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital (30g)
  • 8 g élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • köménymag, dekorsó, növényi sajt a tetejére

 
Elkészítése:

Először a szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A kenyérport összeállítjuk a kefírrel, tojáspótlóval, az élesztővel és az olajjal. Összegyúrjuk, rugalmas tésztát kapunk, melyből 2 cipót formálunk. Mindkettőt kinyújtjuk tányér nagyságúra, alakúra. Az egyiket megkenjük a sós margarinnal és ráborítjuk a másik lapot. 4-be vágjuk, majd minden részt még 3-ba. Ezután szorosan feltekerjük, és ritkásan a tepsibe tesszük. Tehát ebből a mennyiségből 12 db kifli lesz. Kb. 20-30 percig pihentetjük, tetejét olajjal megkenjük, köménymaggal, vagy dekorsóval, reszelt növényi sajttal megszórjuk. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Nagyon finom sütemény! Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

PHE tartalom: 56,9mg/100g

juli-mama-sos-kiflije

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás