Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 5 darabhoz
  • 100 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 15 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
  • 3 g sütőpor
  • 3 g
  • 30 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizs
  • 80 g margarin (lágy)
  • 50 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú roquefort ízesítésű szendvicskrém
  • 150 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olaj a gofrisütő kikenéséhez

Elkészítés

A Loprofin rizst sóval, olajjal ellátott, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni.

A Loprofin lisztkeveréket, sütőport, sót és a Loprofin tojáspótló port egy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a Loprofin főtt rizst, a margarint, oregánót, bazsalikomot, az alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt és a Loprofin roquefort ízesítésű szendvicskrémet majd az egészet konyhai robotgép segítségével simára keverjük.

A tésztát állni hagyjuk 10 percig. Közben olajjal kikenjük a gofrisütőt és előmelegítjük. Amikor kellően meleg akkor kanál segítségével a tésztát a gofrisütőbe adagoljuk és kisütjük. Igény szerint az oregánó és bazsalikom elhagyható.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 5 db gofrit kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 468,2 48,88 29,7
1 db (kb. 51 g) 257,51 26,88 16,34