Fűszeres-rizses gofri

Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók:

  • 100g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 15g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
  • 3 g sütőpor
  • 3 g só
  • 30g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizs
  • 80g margarin (lágy)
  • 50g Loprofin alacsony fehérjetartalmú roquefort ízesítésű szendvicskrém
  • 150 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital
  • Oregánó
  • Bazsalikom
  • Olaj a gofrisütő kikenéséhez

 
Elkészítése:

A Loprofin rizst sóval, olajjal ellátott, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni.
A Loprofin lisztkeveréket, sütőport, sót és a Loprofin tojáspótló port egy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a Loprofin főtt rizst, a margarint, oregánót, bazsalikomot, az alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt és a Loprofin rouefort ízesítésű szendvicskrémet majd az egészet konyhai robotgép segítségével simára keverjük.
A tésztát állni hagyjuk 10 percig. Közben olajjal kikenjük a gofrisütőt és előmelegítjük. Amikor kellően meleg akkor kanál segítségével a tésztát a gofrisütőbe adagoljuk és kisütjük. Igény szerint az oregánó és bazsalikom elhagyható.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 5 db gofrit kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100g
468,2
43,68 1,11
29,7
48,88
1 db (kb. 51g)
257,51 24,02 0,61
16,34
26,88
Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás