Fűszeres keksz variációk – Paradicsomos-olivás keksz

Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók:

  • 10g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 20 ml víz
  • 200g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 100g margarin (lágy)
  • 50g Loprofin alacsony fehérjetartalmú paradicsomos-olivás szendvicskrém
  • 0,5 teáskanál só
  • oregánó, bazsalikom

 
Elkészítése:
A Loprofin tojáspótló port a vízzel simára keverjük, majd az összes többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk a Loprofin lisztkeverékhez és jól összedolgozzuk.
A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, és 30 percig pihentetjük. A hűtőből kivéve a tésztát két zsírpapír közé helyezzük és kinyújtjuk. A kinyújtott tésztából kiszúróval kör alakú formákat készítünk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 10 perc alatt készre sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján kb.16 db kekszet kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100g
502,4
31 0,75
27,48
63,38
1 db (kb. 22g)
110,53 6,82 0,17
6,05
13,94
Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás