Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 3 adaghoz
  • 175 g erdei gyümölcs mix (mirelit)
  • 100 g kristálycukor
  • 15 g alacsony fehérjetartalmú vanília pudingpor
  • 70 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital
  • 5 g vaníliás cukor
  • 0,5 liter víz
  • néhány csepp citromlé
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítés

Az erdei gyümölcs mixet 0,5 liter vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a cukrot, szegfűszeget, fahéjat. Amikor felfőtt, lehúzzuk a tűzről.

A pudingport az alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő itallal csomómentesre keverjük, majd a hőkiegyenlítés miatt a forró léből is adunk hozzá. Ezután pedig beleöntjük a levesbe.

A levest visszatesszük főni, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és néhány csepp citromlevet, majd lassú tűzőn kevergetve ismét felforraljuk.

Ha a leves kihűlt, ízlés szerint növényi tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 3 adag levest kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml 73,25 55,4 0,38
1 adag (kb. 261 ml) 191,1 144,59 0,99