Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 3 adaghoz
  • 7 dl natúr paradicsomlé sűrítmény
  • 4 evőkanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 45 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú állatos tészta
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítés

Az olajból és a Loprofin lisztkeverékből a tűzhelyen rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével és elkeverjük. Beletesszük egészben a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot, bazsalikomot.

Ahogyan sűrűsödik a tűzhelyen, úgy hígítjuk vízzel. Összesen kb. 3,5 dl vizet öntünk hozzá a főzés alatt.

Felforraljuk, majd ezután kb. 10 percig főzzük. Főzés végén az egész fej vöröshagymát eltávolítjuk a levesből.

A Loprofin tésztát sóval, olajjal ellátott forrásban lévő vízben kifőzzük, és csak tálaláskor tesszük a levesbe.

Ha később felmelegítjük, egy kis vizet tegyünk bele, mert besűrűsödik.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 3 adag levest kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml 103,32 16,15 3,98
1 adag (kb. 213 ml) 220,07 34,41 8,48