Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 550 g őszibarack
  • 100 ml Hulala növényi habalapanyag
  • 10 g kristálycukor
  • fahéj

Elkészítés

Az őszibarackot meghámozzuk, magját eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk.

80 grammot félreteszünk belőle, a többit pedig botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a fahéjat, kristálycukrot és a habtejszínt. Amikor ezzel végeztünk, akkor hozzákeverjük a 80 g kockára vágott barackot, majd hűtőben lehűtjük.

A kiszabott mennyiség alapján két adag őszibarack krémlevest kapunk.

Nyári melegben kitűnő hűsítő

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 122,7 16,1 6
1 adag (kb. 233 ml) 285,9 37,5 14