Őszibarack krémleves

Gyüre Eszter dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 550g őszibarack
  • 100ml Hulala növényi habalapanyag
  • 10g kristálycukor
  • fahéj

Elkészítése:

Az őszibarackot meghámozzuk, magját eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
80 grammot félreteszünk belőle, a többit pedig botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a fahéjat, kristálycukrot és a habtejszínt. Amikor ezzel végeztünk, akkor hozzákeverjük a 80g kockára vágott barackot, majd hűtőben lehűtjük.
A kiszabott mennyiség alapján két adag őszibarack krémlevest kapunk.
Nyári melegben kitűnő hűsítő ☺☼

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100 ml
122,7
27,6 1,1
6
16,1
1 adag (kb. 233 ml)
285,9 64,3 2,6
14
37,5

 

oszibarack-kremleves

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás