Mediterrán zöldségleves

Gyüre Eszter dietetikus receptje.

Hozzávalók a leveshez:

  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 50 g vöröshagyma (kb. fél)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g sárgarépa
  • 130 g paradicsom
  • 60 g bocskor paprika
  • 70 g cukkini
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 2 db Spar zöldségleves kocka
  • őrölt feketebors
  • szárított bazsalikom
  • friss petrezselyemzöld

 
Elkészítése:

Két evőkanál olívaolajon a zúzott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ehhez hozzáadunk még 1 kanál olívaolajat és a karikára vágott sárgarépát, apróra vágott bocskor paprikát, apró kockára vágott paradicsomot. Közben 1 liter meleg vízben 2 leveskockát feloldunk és felöntjük a zöldségeket. Ezután hozzáadunk 2 evőkanál paradicsompürét és felforraljuk. Lefedve, lassú tűzön 10 percig főzzük.

Beletesszük az apróra vágott cukkinit, majd hozzáadunk még 2 evőkanál paradicsompürét és még összesen 4 dl vizet és körülbelül 10 percig főzzük, míg megpuhul a cukkini is. Végül beleszórjuk a bazsalikomot , sóval, őrölt feketeborssal ízesítjük. A végén beletesszük a felaprított friss petrezselyemzöld leveleket is, majd tálaljuk.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 5 adag levest kapunk.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100 ml
20,3
19,02 0,5
1,5
2,3
1 adag (kb. 300 ml)
60,9
57,06 1,5
4,5
6,9

 

mediterrán zöldségleves

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás