Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 8 dl fehérjeszegény tejpótló
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál méz
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg mazsola
  • rumaroma

Elkészítés

Először a mazsolát beáztatjuk rumaromás vízbe, annyiba, hogy ellepje a gyümölcsöt. Az alacsony fehérjetartalmú gesztenyepürét villával összenyomjuk.

A vaníliás pudingport, és vaníliás cukrot egy kanálnyi fehérjeszegény tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk, és folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az elkevert pudingport, gesztenyemasszát, és végül a mézet is hozzáadagoljuk, 3-5 percig főzzük.

Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel habosítjuk.

Tálaláskor a tányér aljába teszünk a mazsolából, és rászedjük a levest.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml 113 23 1,6
összes 1264 261 18