Karácsonyi gesztenyekrémleves mazsolával

Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 8 dl fehérjeszegény tejpótló
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 ek. méz
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg mazsola
  • rumaroma

 
Elkészítése:

Először a mazsolát beáztatjuk rumaromás vízbe, annyiba, hogy ellepje a gyümölcsöt. Az alacsony fehérjetartalmú gesztenyepürét villával összenyomjuk. A vaníliás pudingport, és vaníliás cukrot egy kanálnyi fehérjeszegény tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk, és folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az elkevert pudingport, gesztenyemasszát, és végül a mézet is hozzáadagoljuk, 3-5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel habosítjuk.
Tálaláskor a tányér aljába teszünk a mazsolából, és rászedjük a levest.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összes 1264
406 11,3
261
18
100 ml 113
36 1
23 1,6

 

karácsonyi gesztenyekrémleves

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás