Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók

Csodabogar.hu frankfurti leves
  • 80g Loprofin alacsony fehérjetartalmú virsli
  • 160g kelkáposzta
  • 10g vöröshagyma
  • 12 ml olaj
  • 15g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 50 ml tejföl
  • 3g fokhagyma
  •  Só
  • Őrölt bors, majoránna, fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babérlevél

Elkészítés

A megmosott, metéltre vágott kelkáposztát adagonként 4dl hideg vízben feltesszük főni. Sóval, majoránnával, borssal, őrölt köménnyel és őrölt babérlevéllel ízesítjük. Közben egy serpenyőben zsemleszínű rántást készítünk: olajon a Loprofin lisztet zsemleszínűre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát.

Hideg vízzel felengedve simára keverjük és a puhára főtt kelkáposztát besűrítjük vele, majd jól összeforraljuk. Ezután beletesszük a felkarikázott Loprofin virslit. Simára kevert tejföllel dúsítjuk, és jól kiforraljuk.

A kiszabott mennyiség alapján a levest 3 főre tudjuk elkészíteni.

Tápanyagtartalom:

Mennyiség Energia

(kcal)

Phe

(mg)

Fehérje

(g)

Zsír

(g)

Szénhidrát

(g)

1 adag 120,7 159,8 3,68 9,94

11,46