Zsemle, amit suliba és munkahelyre is vihetsz

Kiss Erika dietetikus receptje.

10 db

Hozzávalók:

  • 500 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó élesztő
  • 20 g cukor, a kelesztéshez
  • 2 ek. joghurt, vagy az otthoni joghurtkészítőben készített fehérjeszegény joghurt (még jobb, mert alacsony a fehérjetartalma)
  • 2 ek. tejföl
  • 5 dl fehérjeszegény tej
  • 3 ek. olvasztott vaj
  • 2 dkg só
  • 3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymakrém
  • 1 kk. fűszerkeverék
  • 1 ek. tetszés szerinti zöldfűszer

Elkészítése:

A fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, az olvasztott vajat, a sót, joghurtot, tejfölt, a fehérjeszegéní tejet, az apróra zúzott fokhagymát, valamint a tetszőleges zöldfűszereket is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Alufólia zsemleformákba vagy muffin formákba öntjük, melyeket előzőleg kikentünk zsiradékkal, és megszórtunk keményítővel. Vagy olajos kézzel zsemléket formázunk belőle. Fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összesen 3153 482 122
517 112
100 g 314
48 1,2
52 11

 

zsemle

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás