Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 500 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 20 g cukor
  • 100 g főtt burgonya
  • 1 evőkanál vöröshagymakrém
  • 4 evőkanál vaj, vagy olívás margarin
  • 200 ml víz
  • 100 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital vagy por
  • 2 kávéskanál

Elkészítés

A burgonyát megfőzzük, és villával összetörjük. Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk, vagy a gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összetört burgonyát, vajat, a sót, a fehérjeszegény tejet és vizet, valamint a tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt kifli formába öntjük, melyben fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Ha kerámiaformában sütjük, akkor a sütőt csak 180 °C-ra melegíthetjük fel, és abban sütjük, amikor kész van, nem vesszük ki, hanem a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és úgy hűtjük a külső levegőhöz.

A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 349 70 6,5