Kifli, kerámia kifliformában sütve

Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók:

  • 500g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 20g cukor
  • 100g főtt burgonya
  • 1 ek. vöröshagymakrém
  • 4 ek. vaj, vagy olívás margarin
  • 200 ml víz
  • 100 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital vagy por
  • 2 kk. só

 
Elkészítése:

A burgonyát megfőzzük, és villával összetörjük.
Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk, vagy a gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összetört burgonyát, vajat, a sót, a Loprofin tejet és vizet, valamint a tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt kifli formába öntjük, melyben fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Ha kerámiaformában sütjük, akkor a sütőt csak 180 °C-ra melegíthetjük fel, és abban sütjük, amikor kész van, nem vesszük ki, hanem a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és úgy hűtjük a külső levegőhöz.
A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
Energia
(kcal)
100 g 39 1
70
6,5
349

 

kifli-keramia-formaban-sutve

 

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás