Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 500 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 20 g cukor
  • 50 ml natúr joghurt
  • 50 ml főzőtejszín
  • 400 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital, vagy por
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 g
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk, vagy a gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, tejszínt, az alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt, valamint a tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 344 72 4