Kenyér, mely 4-5 nap múlva is puha marad

Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók:

  • 500g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 20g cukor
  • 50 ml natúr joghurt
  • 50 ml főzőtejszín
  • 400 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital, vagy por
  • 3 ek. olaj
  • 10g só
  • fűszerek ízlés szerint

 
Elkészítése:

Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk, vagy a gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, tejszínt, az alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt, valamint a tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
Energia
(kcal)
100 g 52 1,3
72
4
344

 

kenyer-mely-4-5-nap-mulva-is-puha-marad

 

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás