Gyömbéres kenyér

Kiss Erika dietetikus receptje.

Kb. 900 gramm

Hozzávalók:

  • 500 g fehérjeszegény Damin kenyérpor
  • 1 zacskó élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 100 g főtt burgonya
  • 1 kk. gyömbérpaszta
  • 4 ek. margarin
  • 200 ml fehérjeszegény tej, ha a folyadék 500 ml, akkor formában sült kenyeret kapunk
  • 2 kk. só
  • 1 kk. fűszeres só

Gyúráshoz és formázáshoz: 1. ek keményítő
 
Elkészítése:

A fehérjeszegény damin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott gyömbért vagy gyömbérpasztát, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és a kívánt formára alakítjuk (pl. francia kenyér, cipó, toast, zsemle, kifli, stb.). Fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 220 °C
Sütési idő: 35-40 perc

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
100 g 213
31 0,9
52 1,3

 

gyömbéres kenyér

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás