Zöldségtallér, töltött zöldségek

Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 200 g burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 200 g gomba
  • 100 g sárgarépa
  • 2 adag Loprofin tojáspótló por
  • 150 g fehérjeszegény zsemlemorzsa
  • 1 liter olaj
  • bors
  • vegeta

A töltött zöldségekhez: Californiai paprika, padlizsán, cukkini, tök, stb.
 
Elkészítése:

A megtisztított vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. A konzerv gombát apróra vágjuk, ha friss a gomba, akkor tisztítás után megpároljuk. A burgonyát megfőzzük. Összekeverjük az alapanyagokat egymással, hozzákeverjük az elkészített Loprofin tojáspótló port, majd a végén fűszerezzük. Tallérokat formázunk belőle, és vagy bő olajban sütjük meg, vagy olajspay segítségével sütőben.
Ha zöldségeket szeretnének megtölteni a masszával, vájjuk ki a belsejüket, pl. a cukkíninél, vagy paprikánál, töltsük be a zöldségpürével és sütőben süssük meg. Tetejére reszelt Violife sajtot is tehetünk.

A sütő hőfoka: 175 °C
Sütési idő: 20 perc

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
100 g 96
78 2
21 0,5

 

zöldségtallérok

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás