Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 80 g vöröshagyma
  • 125 g csiperke gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 125 g 20%-os zsírtartalmú tejföl
  • 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
  • ½-1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál napraforgó olajat, amire aztán rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított vöröshagymát, amit aztán üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a feldarabolt gomba és hozzá még 2 evőkanál olaj, és az egészet átpirítjuk. Itt lehet sózni, borsozni ízlés szerint, majd szórjuk rá a Loprofin lisztet és keverjük jól el.

A következő pontnál szórjuk rá a szárított petrezselymet és öntsük rá a tejfölt. Hagyjuk főni, míg szép egynemű masszát nem kapunk. Ezután szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük jól el, majd adjunk hozzá még 1 dl vizet. Kóstoljuk meg, ha, kell még sózzuk és borsozzuk.

Tálalhatjuk köretként Loprofin tésztával, Loprofin rizzsel vagy burgonyával.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 177,9 6,1 14,2
1 db (kb. 142 g) 252,6 8,7 20,2