Tejfölös gombapörkölt

Gyüre Eszter dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 80 g vöröshagyma
  • 125 g csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 125 g tejföl (20%-os zsírtartalmú)
  • 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
  • 0,5-1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt feketebors

 
Elkészítése:

Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál napraforgó olajat, amire aztán rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított vöröshagymát, amit aztán üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a feldarabolt gomba és hozzá még 2 evőkanál olaj, és az egészet átpirítjuk. Itt lehet sózni, borsozni ízlés szerint, majd szórjuk rá a Loprofin lisztet és keverjük jól el.

A következő pontnál szórjuk rá a szárított petrezselymet és öntsük rá a tejfölt. Hagyjuk főni, míg szép egynemű masszát nem kapunk. Ezután szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük jól el, majd adjunk hozzá még 1 dl vizet. Kóstoljuk meg, ha, kell még sózzuk és borsozzuk.

Tálalhatjuk köretként Loprofin tésztával, Loprofin rizzsel vagy burgonyával.

A kiszabott mennyiség alapján 2 adag gombapörköltet kapunk.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100 g
177,9
112,1 2,7
14,2
6,1
1 adag (kb. 142 g)
252,6
159,1 3,83
20,2
8,7

 

tejfölös gombapörkölt

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás