Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

  • 125 g csiperke gomba
  • 80 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz Tesco paradicsom bazsalikomos paradicsomszószban konzerv
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • ¼ db citrom leve (ízlés szerint változtatható)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt babérlevél ízlés szerint

Elkészítés

A gombát vékony kis szeletekre vagy darabokra vágjuk fel.

Egy serpenyőben az olívaolajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát., amire aztán dobjuk rá a felszeletelt gombát. Pirítsuk addig a gombát amíg lehetőleg elfő az összes leve, de közben sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.

Öntsük rá a konzerv bazsalikomos paradicsomot is, majd adjuk hozzá a citrom levét is és ezután jöhet a babérlevél. A végén adjunk hozzá 1 evőkanál kristálycukrot és forraljuk össze.

Fogyaszthatjuk szószként is kifőtt fehérjeszegény tésztával elkeverve, reszelt növényi sajttal megszórva, vagy egyszerűen csak pirítós kenyérre kenve is finom!

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 179,9 2,35 8,55
1 adag tésztára (kb. 45 g) 80,95 1,05 3,84