Paradicsomos-gombás szósz

Gyüre Eszter dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 125 g gomba (csiperke)
  • 80 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz Tesco paradicsom bazsalikomos paradicsomszószban konzerv
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • ¼ citrom leve (ízlés szerint változtatható)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt babérlevél ízlés szerint

 
Elkészítése:

A gombát vékony kis szeletekre vagy darabokra vágjuk fel.

Egy serpenyőben az olívaolajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát., amire aztán dobjuk rá a felszeletelt gombát. Pirítsuk addig a gombát amíg lehetőleg elfő az összes leve, de közben sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.

Öntsük rá a konzerv bazsalikomos paradicsomot is, majd adjuk hozzá a citrom levét is és ezután jöhet a babérlevél. A végén adjunk hozzá 1 evőkanál kristálycukrot és forraljuk össze.

Fogyaszthatjuk szószként is kifőtt fehérjeszegény tésztával elkeverve, reszelt növényi sajttal megszórva, vagy egyszerűen csak pirítós kenyérre kenve is finom!

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100 g
179,9
153,4 3,67
8,55
2,35
1 adag tésztára (kb. 45 g)
80,95
69 1,65
3,84
1,05

 

paradicsomos-gombas-szosz

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás