Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 1 doboz Loprofin kolbász vagy virsli
  • 500 g fehérjeszegény Damin kenyérpor
  • 1 zacskó élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 200 g főtt burgonya
  • 4 evőkanál margarin
  • 200 ml fehérjeszegény tej
  • 2 kávéskanál
  • 1 kávéskanál fűszeres só
Gyúráshoz és formázáshoz
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés

A fehérjeszegény Damin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott gyömbért vagy gyömbérpasztát, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, kinyújtjuk és hosszú csíkokat vágunk a tésztából. Az előre olajban megsütött fehérjeszegény Loprofin kolbászt vagy virslit a csíkokkal beburkoljuk, és sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben megsütjük.

10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük, szórhatunk rá reszelt Violife sajtot is.

Sütő hőfoka: 200 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 274 58 5
összesen 2358 499 40