Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 1 doboz Loprofin kolbász vagy virsli
  • 500 g fehérjeszegény damin kenyérpor
  • 1 zacskó élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 200 g főtt burgonya
  • 4 ek. margarin
  • 200 ml fehérjeszegény tej
  • 2 kk. só
  • 1 kk. fűszeres só

Gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő

Elkészítése:

A fehérjeszegény damin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott gyömbért vagy gyömbérpasztát, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, kinyújtjuk és hosszú csíkokat vágunk a tésztából. Az előre olajban megsütött fehérjeszegény Loprofin kolbászt vagy virslit a csíkokkal beburkoljuk, és sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben megsütjük.

10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük, szórhatunk rá reszelt Violife sajtot is.

A sütő hőfoka: 200 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összesen 2358 270 6,4
499 40
100 g 274
31 1
58 5

 

hot dog

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás