Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 125 g burgonya
  • 125 g sütőtök
  • 30 g újhagyma
  • 10 g Loprofin fehérjeszegény tojáspótló por + 40 ml víz
  • 10 g Loprofin fehérjeszegény lisztkeverék
  • só, őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt, szárított petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • 3 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés

A burgonyát és a sütőtököt megtisztítjuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn. Az újhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, az előzőekhez adjuk a petrezselyemmel együtt. Ezután a liszttel meg az elkevert tojáspótlóval összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, és még szerecsendióval fűszerezzük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a zöldséges masszából féltenyérnyi kis lepényeket formálunk. Minden lepényhez kb. 2 evőkanálnyi masszát használunk fel és kanállal félujjnyi vastagra ellapítjuk.

Oldalanként kb. 4-5 percig sütjük, majd papírkendőre szedjük. Feltétként tálalhatjuk köretek mellé, vagy mártogatós szósszal is finom.

A kiszabott mennyiség alapján 8 db tócsnit kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 223,3 28,9 10,9
1 db (kb. 25 g) 55,8 7,2 2,7