Paradicsomos sültcukkini főzelék

Szatmári Ferenc (szatmariferi.blog.hu, Feri, a főzelékes) receptje.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 800 g cukkini: a fele kockázva, a fele 1 cm vastagra karikázva
  • 1 csokor kapor durvára aprítva, szára vékonyra karikázva
  • 3 dl Topjoy 100%-os rostos, enyhén fűszerezett paradicsomlé
  • 2 dl alaplé (1 db Maggi zöldségleves kocka + 200 ml víz, vagy főtt zöldségekből 500 ml alaplé)
  • frissen őrölt fekete bors

 
Elkészítése:

Az olajat egy 2-3 literes lábasban, közepes lángon felmelegítem. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom.
Ráreszelem a fokhagymát, pár másodpercig pirítom, majd ráborítom a felkockázott cukkinit. Megszórom a kapor felaprított szárával, sózom, borsozom és 2-3 percig tovább kevergetem.
Ráöntöm a paradicsomlevet és az alaplevet, majd lefedve 7-8 perc alatt puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem.
Egy vastag falú serpenyőt füstölésig hevítek, rálocsolom a fél evőkanál olajat és a felszeletelt cukkini mindkét oldalát pár perc alatt megsütöm. Tálaláskor összeforgatom a paradicsomos alappal és megszóróm friss kaporral.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 4 adag főzeléket kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe
(mg)
Fehérje
(g)
100 ml 44,3 1,2
1 adag (kb. 333 g) 147,5 4

 

paradicsomos sültcukkini főzelék

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás