Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 200 g sárgarépa
  • 200 g burgonya
  • 200 g karfiol
  • 2 evőkanál méz
  • 100 g chili szósz
  • bors

Elkészítés

Tetszőleges zöldségeket választunk, melyeket megtisztítunk, és ujjnyi darabokra vágunk fel.

Beledobáljuk egy nagyobb méretű sütőzacskóba, melybe beleöntjük a chilis szószt, mézet és fűszereket. Miután a sütőzacskó száját befogtuk, összerázzuk a benne lévőket. A sütőzacskóhoz mindig adnak zárófóliát is mellyel lezárhatjuk a zacskó száját.

Elhelyezzük a sütőlemezen úgy, hogy a zöldségek vízszintesen helyezkedjenek el, és lehetőleg ne egy kupacban egymáson. Hústű segítségével néhány lukat fúrunk a tetején, hogy a felesleges gőz eltávozhasson, különben „szétrobbanhat” sülés közben.

”Sütés után friss salátával vagy zöldségfasírttal, krokettel tálalhatjuk.

Sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 15-20 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 70 12 1,5