Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

  • 590 g karfiol
  • 8 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 30 ml víz
  • 80 ml Milli Perfecto 20%-os zsírtartalmú főzőtejszín
  • 120 g bocskor paprika (piros)
  • 100 g koktélparadicsom
  • 10 g vaj + 5 g vaj a hőálló tál kikenéséhez
  • 70 g Nature & Moi mozarella ízű növényi sajt
  • 8 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
  • őrőlt fehérbors
  • oregánó

Elkészítés

Szedjük rózsáira a karfiolt. Sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, ezután villával törjük össze. Adjuk hozzá a vízzel elkevert Loprofin tojáspótló port, a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg és keverjük jól össze.

Csumázzuk ki és szeleteljük fel kisebb darabokra a paprikát. A karfiolos massza ⅓-át simítsuk kivajazott, fehérjeszegény zsemlemorzsával megszórt hőálló tálba.

Tegyük rá a paprika felét, erre jöjjön az újabb réteg karfiol, majd paprika. A sort a karfiolos massza zárja.

Egyenletesen oszlassuk el a tetején a megmosott, félbe vágott koktélparadicsomot és szórjuk rá az oregánót, a kisebb darabokra vágott vajat és a reszelt növényi sajtot.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre. A kiszabott mennyiség alapján 9 darab kis kocka karfiolfelfújtat kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 108,4 6,6 4,2