Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

4 adag
  • 395 g brokkoli (rózsáira szedve, szára és „torzsája” eltávolítva)
  • 30 g vaj
  • 125 g vöröshagyma
  • 2 csapott evőkanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 3 dl alacsony fehérjetartalmú tejpótló ital
  • 100 g Violife alacsony fehérjetartalmú növényi pizzafeltét
  • 15 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj (sütőtál kikenéséhez)
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A rózsáira szedett brokkolit megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízben kb. 5 percig főzzük és szűrőbe kiszedjük.

A felforrósított vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a Loprofin lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett több adagban hozzáöntjük a tejpótló italt is.

Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadunk 50 g reszelt Violife sajtot és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.

Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, és fehérjeszegény zsemlemorzsával kibéleljük. Belerakjuk a brokkoli rózsákat, majd ráöntjük a hagymás besamelmártást. A tetejére 50 g reszelt Violife sajtot szórunk egyenletesen és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 4 adag csőben sült brokkolit kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 138,3 12 8,7
1 db (kb. 168 g) 232,3 20,2 14,6