Csőben sült brokkoli besamel mártással

Gyüre Eszter dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 395 g brokkoli (rózsáira szedve, szára és „torzsája” eltávolítva)
  • 30 g vaj
  • 125 g vöröshagyma
  • 2 csapott evőkanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 3 dl alacsony fehérjetartalmú tejpótló ital
  • 100 g Violife növényi pizzafeltét
  • 15 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj (sütőtál kikenéséhez)
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt feketebors

 
Elkészítése:

A rózsáira szedett brokkolit megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízben kb.5 percig főzzük, majd szűrőbe kiszedjük.

A felforrósított vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a Loprofin lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett több adagban hozzáöntjük a tejpótló italt is.

Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadunk 50 g reszelt Violife sajtot és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.

Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, és fehérjeszegény zsemlemorzsával kibéleljük. Belerakjuk a brokkoli rózsákat, majd ráöntjük a hagymás besamelmártást. A tetejére 50 g reszelt Violife sajtot szórunk egyenletesen és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 4 adag csőben sült brokkolit kapunk.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100 g
138,3
83,3 2,4
8,7
12
1 adag (kb. 168 g)
232,3
140 4
14,6
20,2

 

csőben sült brokkoli

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás