Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 13 darabhoz
A masszához
  • 300 g burgonya (hámozott)
  • 70 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 40 g Violife növényi sajt (mozzarella ízű)
  • 5 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por és 15 ml víz
  • 1 teáskanál
  • szerecsendió
  • szárított petrezselyemzöld
A panírozáshoz
  • 45 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 15 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 55 ml víz

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, majd nyersen kimérjük és sós, forrásban lévő vízben megfőzzük.

Amikor megfőtt, akkor burgonyanyomón átnyomjuk.

Mikor a burgonya kihűlt, akkor hozzáadjuk a Loprofin lisztkeveréket, a reszelt sajtot, a vízzel elkevert tojáspótló port, valamint a sót és a szerecsendiót és a szárított petrezselyem zöldet. A masszát jól összegyúrjuk és egy hosszú, nem túl vékony hengerré formázzuk és kb.5 centinként keresztbe elvágjuk.

15 g Loprofin tojáspótló port 55 ml vízzel elkeverünk, és először ebbe forgatjuk a kis hengereket, majd pedig fehérjeszegény zsemlemorzsába.

1,5 dl napraforgó olajat serpenyőben felhevítünk és közepes lángon a kroketteket kisütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 13 db burgonyakrokettet kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 219,4 46,32 2,92
1 db (kb. 30 g) 65,8 13,9 0,9