Szivárványsüti

Gyüre Eszter dietetikus receptje.

Hozzávalók:

  • 1 tasak Haas natural vanília ízű pudingpor
  • 1 tasak Haas natural puncs ízű pudingpor
  • 250 g Milupa lp Ringlets csokoládés ízű alacsony fehérjetartalmú reggelizőpehely
  • 200 ml Hulala alacsony fehérjetartalmú cukrozott habalapanyag
  • 100 g kristálycukor
  • 1 l alacsony fehérjetartalmú tej
  • dekorcukor

 
Elkészítése:

A Milupa lp Ringlets reggelizőpelyhet a dobozból kivesszük, viszont a műanyag tasakot, amiben van, nem bontjuk ki, hanem még egy zacskóba becsomagoljuk, és húsklopfolóval apróra törjük, porítjuk, majd ezután két egyenlő részre osztjuk.

Egy jénai tál aljára egyenletesen eloszlatjuk a Milupa reggelizőpehely egyik felét. Ezután elkészítjük a vanília pudingot a következőképpen: a pudingport 50 g kristálycukorral és fél liter alacsony fehérjetartalmú tejből 8 evőkanálnyival csomómentesre keverjük. A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk, majd gyorsan a jénai tálban lévő Milupa reggelizőpehelyre öntjük, és a tetejét betakarjuk a reggelizőpehely másik felével.

A puncs ízű pudingport is elkészítjük a vaníliapudingnál leírt módon. A kész pudingport a Milupa reggelizőpehely tetejére öntjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni és szilárdulni.

Addig felverjük az előzőleg hűtőszekrényben tárolt Hulala tejszínhabot konyhai robotgép segítségével.

Amikor a hab már elég kemény akkor egyenletesen elosztlatjuk a langyos puncs puding tetején, majd dekorcukorral díszíthetjük.

Hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, érdemes 1 napot várni vele és utána kikockázva lehet fogyasztani.

A kiszabott mennyiség alapján 12 db sütit kapunk.

 

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
100 g
262,4
25,4 0,8
7,9
47
1 adag (kb. 84 g)
220,4
21,3 0,7
6,6
39,9

 

szivárványsüti

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás