Mini répakuglófok

Kiss Erika dietetikus receptje.

A receptben szereplő tésztamennyiség elegendő egy 20-22 cm átmérőjű kerek tortaformához vagy 24 kis mini kuglófhoz.

Hozzávalók:

2 adaghoz:

  • 4 adag elkevert Loprofin tojáspótló por
  • 150 g cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 250 g fehérjeszegény damin kenyérpor, vagy Loprofin liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl fehérjeszegény tej
  • 350 g sárgarépa
  • 100 g kandírozott narancskocka, vagy mazsola

Elkészítése:

A tojáspótló port habosra keverjük a vízzel. Majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat. Hozzáadjuk a fehérjeszegény damin kenyérport és a sütőport, majd fellazítjuk, simára keverjük a fehérjeszegény tejjel.
A megtisztított répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztához keverjük a kandírozott narancskockákkal együtt. A masszát szilikonos formába adagoljuk (ha hagyományos formát használunk, betöltés előtt vajazzuk ki!), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütés második felében letakarhatjuk a tetejét alufóliával.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Utána díszíthetjük cukormázzal, díszítőcukorkákkal.
Sütő hőfoka: 180 ºC
Sütés ideje: 30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összesen 2247 260 9
502 9
100 g 183
22 0,8
42 0,8

mini répakuglófok

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás