Málnás clafoutis-tejpite

Kiss Erika dietetikus receptje.

Pudinghoz hasonló állagú, pillanatok alatt előállítható sütemény. Önállóan is finom, gyümölccsel gazdagítva pedig egy igazán nyári desszertet kapunk.

Hozzávalók:

24x36 cm-es tepsihez

  • 250 g málna
  • 1 liter fehérjeszegény tej
  • 200 g fehérjeszegény damin kenyérpor, vagy Loprofin liszt
  • 150 g cukor vagy édesítőszer
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 4 adag elkevert Loprofin tojáspótló por
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • kevés vaj a tepsi kenéséhez

Elkészítése:

A sütőt 170 ºC-ra melegítjük, a tepsit kivajazzuk.
A száraz hozzávalókat tálba mérjük és a fehérjeszegény tejjel (apránként adagolva) csomómentes tésztát keverünk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát. A tojáspótló port elkeverjük vízzel, és a híg masszához keverjük. Beleöntjük a tepsibe, egyenlően eloszlatva rászórjuk a gyümölcsöt.
Sütőbe toljuk és 40-50 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe is megszilárdul.
Langyosan szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Sütő hőfoka: 170 ºC
Sütés ideje: 40-50 perc

Tápanyagtartalom - Cukorral készítve

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összesen 2007 261,5 8,9
414 37
100 g 294
38,5 1,3
61 5,5

 

Tápanyagtartalom - Édesítőszerrel készítve

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összesen 1350 261,5 8,9
266 37
100 g 199
38,5 1,3
39 5,5

 

málnás clafoutis-tejpite

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás