Kossuth kifli

Kiss Erika dietetikus receptje.

Hozzávalók:

25x35 cm-es tepsihez
A tésztához

  • 200 g fehérjeszegény damin kenyérpor, vagy Loprofin liszt
  • 4 adag Loprofin tojáspótló por, elkevert
  • 200 g porcukor
  • 200 g olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum, vagy rumaroma
  • fél citrom reszelt héja
  • 6 g sütőpor
  • csipet só

A tetejére

  • porcukor vagy kókuszreszelék

Elkészítése:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki, a sütőt 180 fokra melegítsük elő.
Az olvasztott vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a rummal és a sóval, végül pedig az elkevert tojáspótló porral kikeverjük. Ha teljesen egynemű lett a tésztánk, adjuk hozzá a fehérjeszegény damin kenyérport, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
A tepsibe simítjuk a masszát, tetejére szórhatunk kókuszreszeléket és betoljuk a sütőbe.
20-25 perc alatt megsütjük. Ha van grill funkció a sütőnkben, érdemes az utolsó 5 percben bekapcsolni, hogy megpiruljon a kókuszreszelék, így még sokkal finomabb lesz a sütemény.
Langyosra hűtjük és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Sütő hőfoka: 180 ºC
Sütés ideje: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
összesen 3445 148 3,4
402 173
100 g 495
21,3 0,5
58 25

 

kossuth kifli

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás