Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 13 darabhoz
  • 100 g hideg vaj
  • 150 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék a tésztához+ 10g Loprofin lisztkeverék a gyúráshoz
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 g porcukor
  • 1 db lime reszelt héja
  • 1-2 evőkanál víz
  • 5 g alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 12 ml víz

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Amikor letelt az 1 óra akkor a sütőt előmelegítjük 180 0C-ra és sütőpapírral bélelünk ki 1-2 tepsit.

A munkafelületen 10g Loprofin lisztkeveréket eloszlatunk, és ezen jól átgyúrjuk a tésztánkat.

Ezután 2 zsírpapír között 0,5-1cm vastagságúra nyújtjuk és kb.6 cm köröket szaggatunk belőle. Végül mindegyik kör tetejére sütipecséttel finoman rányomhatunk, így igazán egyedivé tehetjük kekszünket.

A kiszaggatott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 8-10 perc alatt készre sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 13 db kekszet kapunk.

Sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 8-10 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 588,9 64,4 35,3
1 db (kb. 25 g) 147,2 16,1 8,8