Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 400 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 130 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tejpor vagy tejital
  • 50 g margarin
  • 1 adag Loprofin tojáspótló por elkeverve (10 g por + 40 ml víz)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet
A töltelékhez
  • 1 dl speciális – gyógyászati célra szánt – tejpor vagy tejital
  • 3 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 200 g gesztenyemassza (ellenőrizzük le a fehérjetartalmát, mert van, amibe szójababot, diót is tesznek, illetve van olyan, amibe Aspartam/Nutrasweet az édesítőszer)

Elkészítés

Ha friss élesztőt használunk, akkor langyos speciális – gyógyászati célra szánt – tejben morzsoljuk szét, és kevés cukorral futtassuk fel. Ha szárított élesztőt használunk, csak adjuk hozzá a kenyérporhoz.

A Loprofin fehérjeszegény kenyérporhoz fokozatosan adagoljuk az élesztőt, és az összes hozzávalót. Robotgép segítségével keverjük össze. Vegyük ki a tálból, és a gyúródeszkán dolgozzuk át alaposan, majd 30 percig kelesszük meleg helyen.

Közben a gesztenyemasszát keverjük el a lekvárral, majd hozzáöntjük a speciális – gyógyászati célra szánt – tejet és állandó kevergetés mellett felfőzzük.

A tésztát kinyújtjuk kb. 35 cm x 35 cm-es négyzet alakúra, és megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, a széleit „betűrjük”.

Ha van időnk, még 20 percig kelesszük, és ezután tegyük az előmelegített sütőbe. Sülés után a beigli tetejét megkenjük baracklekvárral, hogy szép fényes legyen, és megszórhatjuk porcukorral.

Sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: 35-40 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 260 49 6