Édesburgonyás palacsinta

Kiss Erika dietetikus receptje.

Az édesburgonyát szinte bármihez felhasználhatjuk, még a palacsintához is. Nem csak gyönyörű szint kölcsönöz a benne található béta-karotin, de édes íze miatt különleges ízvilágot is kölcsönöz.

Hozzávalók:

2 adaghoz:

  • 200 g édesburgonya (batáta)
  • 100 g fehérjeszegény Damin kenyérpor, vagy Loprofin liszt
  • 1 adag Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 40 g eritrit
  • 2 g őrölt fahéj
  • 3 g sütőpor
  • 2 dl fehérjeszegény tej
  • 10 g kókuszolaj, vagy bármely más olajat is használhatunk

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. Az édesburgonyát héjastól alufóliába csomagolva az előmelegített sütőbe tesszük, és 35 perc alatt teljesen puhára sütjük.

Sütés után kicsit hűlni hagyjuk, majd kicsomagoljuk, és könnyedén lehúzzuk a burgonya héját. A belsejét villával pépesítjük, majd összekeverjük az elkevert tojáspótló porral és a vanília aromával.

Külön összekeverjük a fehérjeszegény Damin kenyérport az eritrittel, fahéjjal és a sütőporral, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. Végül fokozatosan annyi fehérjeszegény tejet adagolunk, hogy folyékony, de sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőt felforrósítunk, majd 8-10 cm átmérőjű kis palacsintákat készítünk. Mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Sütő hőfoka:  220 ºC
Sütés ideje:  25 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia
(kcal)
Phe
(mg)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
1 adag 373 111 2,1
72 6,5
100 g 131
39 1
25 2

 

édesburgonyás palacsinta

Loading...

Leave a Reply

Websüti nyilatkozat:
Honlapunk tartalmi fejlesztésének érdekében csak olyan analitikai sütiket használunk, amelyek személyes adatokat nem kezelnek, az IP címet anonim módon tárolják. További információ az Adatvédelmi és Websüti nyilatkozatokban olvasható. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás