Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

  • 125 g gesztenyemassza
  • 250 g alma (hámozott, nyers, magháza eltávolítva)
  • 75 ml Hulala cukrászati habalapanyag
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • kandírozott gyümölcs

Elkészítés

A gesztenyemasszát felengedjük. Az almát miután meghámoztuk, félbevágtuk és magházát kiemeltük egy lábosba tesszük, és kevés vizet engedünk rá. Kristálycukorral és fahéjjal ízesítjük és kb.3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, majd botmixerrel pépesítjük.

Egy másik edényben a Hulalát kemény habbá verjük. A felvert hab felét hozzáadjuk az almapüréhez, jól összekeverjük.

Közben a gesztenyemasszát villával összetörjük. Egy üvegkehely aljára teszünk az összetört gesztenyemasszából, erre pedig egy réteg almahab kerül, erre megint egy réteg gesztenyepüre, majd újabb réteg almahab, végül a sort egy réteg Hulala zárja.

Tetejét kandírozott gyümölccsel szórhatjuk meg.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 168,2 27,76 5,93